Goede voornemens

count the days

Goede voornemens

Aan het begin van een nieuw jaar nemen we ons vaak voor ons gedrag, ons leven te verbeteren. Bijv gezonder leven, een andere taal leren spreken, meer tijd nemen voor ontspanning of ………..    Inmiddels zijn de eerste dagen van 2016 weer voorbij; tijd voor reflectie: hoe gaat het met deze goede voornemens?

Mijn voornemen voor 2016 is een dagboek bijhouden waarin ik mijn negatieve én positieve gedachten en gevoelens kan opschrijven. Op deze manier wil ik aandacht schenken aan de gevoelens van mijn innerlijk meisje en jongetje, en krijg ik meer inzicht in mijn gedachtekronkels (innerlijke man) en de gevolgen voor mijn dagelijks leven. Ik wil expliciet stilstaan bij mooie, leuke en goede momenten, momenten waar ik dankbaar voor ben. Hierdoor voel ik me prettiger!

In de afgelopen week heb ik 3 keer geschreven in mijn dagboek. Als ik vanuit het perspectief van mijn innerlijke man kijk, dus vanuit zijn regels en normen, heb ik gefaald omdat ik niet elke dag heb geschreven. Ik heb het niet goed genoeg gedaan; dit levert mij een rot- en een schuldgevoel op en stimuleert mij niet het opnieuw te proberen.

Gelukkig is mijn innerlijke vrouw inmiddels wijs genoeg om te weten dat het leren van een nieuwe vaardigheid enige tijd en moeite kost. Zij weet ook dat een onderneming niet direct gefaald heeft als de eerste poging niet slaagt. Ze waardeert de intentie die erachter zit. Met andere woorden: mijn innerlijke vrouw is mild en veroordeelt niet. Zij creëert ruimte voor deze activiteit op een realistische manier. Dus ik heb een vast moment gezocht om het mijzelf makkelijker te maken. Ook door dit voornemen op deze manier bekend te maken, wil ik het versterken. Ik ga dus met goede moed verder met mijn dagboek!

Heb jij ook goede voornemens, zoals milder zijn voor jezelf, meer zelfvertrouwen ontwikkelen

en positiever naar jezelf kijken en kun je daar wat hulp / ondersteuning bij gebruiken? Let me know!

Of als het volhouden van je goede voornemen moeilijk is; let me know!

Ik zet mijn innerlijke familie graag in voor jouw innerlijke familie!

Hartelijke groet, Janita Vos