Inspirationpoint

inspiriationpoint Bryce

Tijdens onze vakantie in de VS hebben we o.a. Bryce Canyon bezocht. Dit is een prachtig natuurgebied met heel bijzondere rotsformaties, ontstaan onder invloed van de elementen. Op de foto is een deel van ‘Inspirationpoint’ te zien, één van de uitkijkpunten in dit National Park. Het gaf mij inderdaad inspiratie, bijv over de schoonheid van en de verbondenheid met de natuur, over jezelf zijn én de invloeden van buitenaf en over weer nieuwe energie en inspiratie opdoen voor mijn werk.

Inmiddels zijn we weer thuis en weer aan het werk; weer in het ritme komen en me weer focussen op het werk kost me dit jaar moeite omdat ik nog een beetje moet bijkomen van een jetlag. En toch heb ik er zin in om weer aan de slag te gaan, met nieuwe energie en inspiratie!

Bij mij kwamen twee vragen op: ‘wat is inspiratie eigenlijk?’ en ‘waar haal je je inspiratie vandaan?’ In het model van de Innerlijke Familie is inspiratie opdoen een kwaliteit  van het innerlijk jongetje. Hij is één van de 4 innerlijke familieleden in dit model. Arienne Klijn (grondlegster van het model van de Innerlijke Familie) schrijft in haar boek over inspiratie dat het de vonk is, het eerste initiatief is, een glimp van mogelijkheden biedt. Het innerlijk jongetje wordt enthousiast, wil gaan onderzoeken en ondernemen. Hiermee begint het!

Ik vind inspiratie bijvoorbeeld in de natuur, in gesprekken met interessante mensen, in boeken. Dit brengt mij op ideeën om bijv een lastige situatie anders te bekijken en andere mogelijke oplossingen te bedenken, én het geeft me de energie die ik hiervoor nodig heb. Waar doe jij inspiratie op? Wat is jouw inspirationpoint en hoe kun je dit gebruiken wanneer je lastige situaties, problemen e.d. tegenkomt?

Hopelijk heb jij ook inspiratie en energie opgedaan tijdens je vakantie. Maar het zou ook kunnen dat je ‘als een berg' opziet tegen je eerste werkdag na de vakantie, of dat je geen energie hebt om weer aan de slag te gaan of misschien schiet je in de stress bij de gedachte hieraan. Misschien ben je op vakantie gegaan met de hoop dat je uitgerust terug zou komen en valt het toch tegen. De ‘dingen’ waar je voor de vakantie tegenaan liep, bijv je onzekerheid of je perfectionisme, blijken je nu weer parten te spelen. Wat een rotgevoel, zo frustrerend!

Ik help je graag om deze ‘dingen’ waar je tegenaan blijft lopen te onderzoeken: bijv welke niet-helpende overtuigingen spelen hierin mee? Hoe zou je anders met lastige situaties en met stress om kunnen gaan?  Hoe kun je beter voor jezelf zorgen? Met meer inspiratie, plezier en energie in je werk en in je persoonlijke leven, op een manier die past bij jou!

 Veel inspiratie gewenst!