Workshop

WORKSHOP  

 Kennismaken met je Innerlijke Familie

 

Vind je het leuk / interessant om eens op een andere manier naar jezelf te kijken, vanuit 4 verschillende perspectieven (van het innerlijk meisje, jongetje, man en vrouw)? Met het psychologische model van de 'Innerlijke Familie' kan dat! 

Wie ín jouw innerlijke familie zet je in als je beter voor jezelf wilt zorgen? Hoe gaan de andere familieleden daarmee om? En hoe kun je meer verbinding en plezier ervaren? 

  Verandering van perspectief biedt perspectief!

 In een kleine groep maak je kennis met het psychologische model ‘je Innerlijke Familie’. De leden van je innerlijke familie staan symbool voor delen van jezelf met hun eigen kwaliteiten. We bespreken welk perspectief zij bieden op jezelf en hoe je 'innerlijke familie' jou kan helpen.

Hartelijk welkom!

Graag laat ik je op een persoonlijke manier kennismaken met jouw innerlijke familie!

   

Ook mogelijk op een samen af te spreken moment op een eigen locatie, bijv in je eigen woonkamer (in Apeldoorn of omgeving)

Interesse? Vragen? Aanmelden?

Bel/ mail met Janita Vos, Perspectief Counselling

 

Toelichting op de workshop 'Je verbinden met jezelf'

Verbindingen maken met anderen is van wezenlijk belang. We doen dit (bijna) allemaal elke dag en op diverse manieren.  ‘Je verbinden’ gaat over contact leggen, jezelf laten zien, iets delen, je verbonden voelen, een relatie aangaan. Oogcontact, iemand groeten, een vraag stellen en luisteren zijn voorbeelden van contact maken. Wanneer er door de ander positief gereageerd wordt, ontstaat er een verbinding. Dit geeft je (even kort door de bocht) het gevoel gezien en gerespecteerd te worden. 

Je verbinden met jezelf is misschien wel net zo belangrijk. Even de aandacht voor mezelf, hoe voel ik me, wat gebeurt er binnenin mij? In het dagelijks leven ben je misschien geneigd jezelf (een beetje) voorbij te lopen, teveel ‘in je hoofd te zitten’. Allerlei invloeden van buitenaf, zoals je relatie, gezin, werk, social media enzovoort doen een beroep op je tijd, aandacht en energie. Je ervaringen uit het verleden hebben ook invloed: pijnlijke ervaringen ga je liever uit de weg, je neemt afstand. Helaas creëer je ook afstand in de verbinding met jezelf en je gevoelens.

Welke invloed heeft dit op de balans die je in jezelf ervaart? Wat is echt belangrijk voor je, welke keuzes maak je? Hoe ga ik om met mijzelf, met mijn emoties en wat ze teweeg heeft gebracht? Hoe wil ik in het leven staan? Regelmatig even de tijd nemen om te reflecteren op o.a. deze vragen zijn onderdeel van je persoonlijke ontwikkeling.

Verbinding maken met jezelf is nodig om steeds opnieuw jouw antwoord te kunnen vinden op deze vragen. Het model ‘de Innerlijke Familie’ biedt een ‘kapstok’ hiervoor. De 4 innerlijke familieleden (jongetje, meisje, man en vrouw) kijken elk vanuit hun eigen perspectief naar jou en jouw leven en verduidelijken hoe zij de situatie beleven. Deze 4 invalshoeken om naar jezelf te kijken geven meer overzicht en inzicht. Waar word je blij en enthousiast van, waar kom je hobbels of knelpunten tegen en waarom, wie kan helpen een oplossing te vinden? Als je regelmatig aandacht besteed aan je innerlijke familieleden, leer je jezelf steeds beter kennen. Daarmee kun je leren je innerlijke familie te regisseren, dus zo inzetten als nuttig of handig is voor jou in die situatie. De verbinding met jezelf wordt sterker en dat geeft vertrouwen en rust in jezelf.

Dit thema komt aan bod in de workshop ‘Verbinding met jezelf’. In een kleine groep gaan we hierover in gesprek en kun je zelf kennismaken met je innerlijke familie. We bespreken hoe je kunt reflecteren, door te onderzoeken wat jouw innerlijke familieleden nodig hebben om meer verbinding met jezelf te kunnen ervaren. Je bent van harte welkom!